Ir vėl makaronų patiekalas :) Niaaaam!!!!
Taigi kitas patiekalas yra makaronai įdaryti malta mėsa.
Ingredientai:
Cannelloni makaronai (1 pakelis),
0,6-0,5 kg kiaulienos / jautienos)
1 didelis svogūnas(arba 4 skiltelės česnako)
200-250g. Parmezano sūrio(galima ir kietesnio kito sūrio)
2 kiaušiniai (kad nebūtų sausa mėsa)
Prieskoniai(pipirai, druska, paprika smulkina, petražolės ir pan./pagal skonį ką paprastai dedate į maltą mėsą).
Bechamele padažas(naudojamas lazanijai taip pat):
50 g. sviesto,
50 g. miltų,
900 ml pieno,
Malto muskato.
1-asis etapas.
Susmulkintus svogūnus/česnaką ir kiaušinius maišome kartu su malta mėsa. Pagardinę maltą mėsą prieskoniais farširuojame mūsų makaronus. Toliau viską troškinsime. Pirmiausiai į gilesnį indą įpilame virinto vandens/galima įberti šiek tiek druskos/petražolių. Sudedame visus farširuotus makaronus taip, kad iš dalies tik apsemtų juos. Tušiname maždaug 10 minučių ant ugnies.
2 etapas.
Gaminame Bechamele padažą. Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami
miltai, tada letai, visuomet maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir kt. prieskoniais ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
toks pat padažas gaminamas ir lazanijai.
3 etapas.
Makaronams šiek tiek pasitušinus, dedame juos į gilesnį indą kuriame kepsime makaronus orkaitėje. Supilame Bechamele padažą. Ant viršaus apibarstome tarkuotu sūriu. Kepame 20-30 minučių įkaitintoje 135-150 laipsnių temperatūroje.
Irr...volia!! ;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą