2010 m. rugpjūčio 10 d., antradienis

SUSHI

Pagaliau pribrendau Sushiui :) Nusprendžiau daryti triejų rūšių sushi(su lašiša, su avokadu ir su agurku). Taigi:

INGREDIENTAI: 
1. YAKI NORI dumblių lakštų;
2. SUSHI ryžių (turbūt jau žinote, kad bet kokie ryžiai netinka);
3. Bambukinio kilimėlio;
4. Šviežių daržovių (aš naudojau avokadą ir agurką);
5. Šviežios (nešaldytos ir nesudytos) lašišos;
6. Marinuoto imbiero;
7. Sojų padažo(tinka ir tamsusis ir šviesus);

8. WASABI padažo (labai aštrūs krienai, todėl patiekit nedaugiau nei 1/4 a.š.);
9. Bambukinių lazdelių (instrumentų).

 P.S. Visi ingredientai( lašisa/avokadas/agurkai) pjaustomi šiaudeliais.

PARUOŠIMAS:
Prieš verdant ryžius gerai nuskalaujame po šaltu vandeniu. Skalaujame tol, kol vanduo pasidarys skaidrus. Verdame 10-15min, išvirus palaikome uždengtu dangčiu dar 10min , kad gerai išbringtų ryžiai. Vandenį nusunkiame. 
Ant bambukinio kilimėlio dedame dumblių lakštą, ant jo tolygiai dedame ryžius. Prieš dedant ryžius rankas būtina sušlapinti vandeniu(jog neliptų prie rankų). Tolygiai paskirsčius ryžius galima patepti juos sushi padažu(galima ir netepti). Toliau dedame ingredientus(kiekvienas ingredientas dedasi taip pat). Ingredientus dedame į vieną eilutę horizontaliai. Padarome dvi-tris eiles. Belieka viską susukti. 
PRIMYGTINAI SIŪLAU PRIEŠ DARYMĄ PASIŽIŪRĖTI ŠĮ VIDEO:
http://video.about.com/japanesefood/Sushi-Video.htm


PATIEKIMAS:
Ant supjaustyto sushi gabaliuko dedame gabalėlį marinuoto imbiero ir žiubsnelį wasabi padažo(jis yra labai aštrus), taip pat viską pamirkome į sojos padažą.
VISKAS!!!
Skanaus!!! :D


L.P.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą