2011 m. rugsėjo 20 d., antradienis

AŠTRŪS AMERIKIETIŠKIVIŠTIENOS SPARNELIAI SU MĖLYNUOJU "STILTONO" SŪRIO PADAŽU

4-6 porcijos

RECEPTAS
Jums reikės:
1kg vištienos sparnelių

Marinatui:
1) Keletos trintų česnako skiltelių
2) Aštraus tabasko/pipirų padažo( 5-10 lašų), pagal skonį
3) Pusė citrinos sulčių
4) Kajano pipiro prieskonių( šaukštelį)
5) Saldžiosios paprikos prieskonių( šauktą)
6) Raudonėlio prieskonių( šaukštą)
7) Alyvuogių aliejaus 3 šaukštus
8) Druskos
9) Juodųjų pipirų ( šaukštą)
10) Kumino prieskonių mažą šaukštelį.

Sumaišome viską ir užpilame sparnelius.
Marinuoti geriausiai palikti visai parai.

*Pastebėjimas: sparnelius patartina kepti ant glamžytos folijos, jog sparneliai "nepaskęstų" riebaluose. Tiesiog paprastą foliją suglamžykite ir išdėliokite tolygiai visoje skardoje.

Taigi, orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Kepame 160-180 laipsnių temperatūroje.

Padažui:
1) Liesa grietinė( 10% riebumo) - 6 šaukštai
2) Majonezo ( 1 šaukštas)
3) Mėlynasis angliškas " Stiltono" sūris( ~ 200g.), pagal skonį. Smulkiname su šaukštu.
4) Smulkintas, nuluptas šviežias agurkas.

Viską gerai išmaišome. Patiekti šalia iškepusių vištienos sparnelių. Padažas paprastai " nugesina" aštrų sparnelių skonį. Puikus ir greitai paruošiamas patiekalas.


Apsilaižysite pirštus, garantuoju ;)









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą